14 februari 2008

Welkom

Hallo, welkom bij (alweer :-) ) een blogspot over IT Service Management.

Waarom deze site? Wij Nederlanders zijn gek op procesmodellen, alleen ITIL® en CMMI waren voor ons niet genoeg. Delen en Looijen hebben jaren geleden drie IT-beheerdomeinen onderkend. Elk van deze domeinen kent zijn eigen behoeftes en op basis daarvan zijn dan ook voor elk van deze domeinen eigen modellen ontwikkeld. Op deze site meer informatie over deze modellen: ASL (Application Services Library) voor applicatiemanagement, BiSL (Business Information Services Library) voor operationeel functioneel beheer + informatiemanagement. Dit laatste model is uitsluitend bedoeld voor degenen die informatievoorziening nodig hebben, de vraagkant/businesskant, de opdrachtgevers van IT. ASL is een model voor de aanbodzijde, voor leveranciers van IT-diensten.

Ik ben een van de mensen die aan de basis hebben gestaan van deze modellen, heb er veel praktijkervaring mee opgedaan en heb veel gepubliceerd over de relaties van deze modellen onderling en met andere modellen/methodes. Door middel van deze blogspot wil ik nog meer doen aan kennisverspreiding over deze modellen en hun samenhang.

Ik ga proberen ook een discussiedeel te maken in deze blog, waar u uw vragen kunt stellen. Publicaties zijn via de links of via links naar andere sites te downloaden.

Voor niet-Nederlanders is een Engelse versie gemaakt van deze site (zie links). De inhoud van beide sites is niet exact hetzelfde, omdat er voor de Nederlandstalige markt meer informatie voorhanden is.

Geen opmerkingen: